Mistä ikkuna- ja oviremontin hinta muodostuu?

Ikkuna- ja /tai oviremontin hinta on viiden osatekijän summa

Ikkunaremontin hintaan vaikuttaa talon suuruusluokka eli ikkunoiden määrä ja koko sekä lisävarusteet, kuten koristeristikot, hyttysverkot tai peitetulpat. Hinta on näin ollen aina riippuvainen kohteesta.

Tarkan hinta-arvion saat pyytämällä oman alueesi Tiimi-edustajan kotiisi tekemään maksuttoman arvion.

Ikkunaremontin hintaan vaikuttavat eniten viisi asiaa:

1. Ikkunat

Ikkunat kattavat noin puolet koko remontin kustannuksista. Yksittäisen ikkunan hintaan vaikuttaa muun muassa ikkunan malli. Edullisin malli on yksiosainen A-mallin ikkuna. Hintaan vaikuttaa huomattavasti myös ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo. Kokonaiskustannus riippuu luonnollisesti myös kiinteistöön vaihdettavien ikkunoiden määrästä.

2. Asennus ja asennustarvikkeet

Asennustyö muodostaa noin neljänneksen ikkunaremontin kokonaiskustannuksesta. Asennustyön muodostamiin kustannuksiin vaikuttaa muun muassa se, tarvitaanko työssä asennusnosturia tai rakennustelineitä. Myös seinän rakenteen poikkeamat ja esimerkiksi vanhan talon ikkunoiden yksittäisten kohtien uudelleenpaneloinnit saattavat kasvattaa kustannuksia.

3. Ovet

Ovien kohdalla kustannustasoon vaikuttaa eniten vaihdettavien ovien lukumäärä. Omakotitalon ikkunaremontissa ovien osuus on keskimäärin noin kuudennes kokonaiskustannuksista.

4. Lisävarusteet

Ikkunoihin tulevia lisävarusteita voivat olla esimerkiksi sälekaihtimet, hyönteispuitteet ja tuloilmaventtiilit.

5. Rahti ja kierrätys

Keskimäärin hieman alle kymmenesosan kokonaiskustannuksista muodostavat remonttijätteen kuljetuksesta ja kierrätyksestä syntyvät rahtikustannukset.

Kiinnostuitko?

Jos epäilet, että talosi ikkunat tai ovet saattaisivat olla vaihtamisen tarpeessa, tilaa oman alueesi Tiimi-edustaja suorittamaan ilmainen arviokäynti!