Kevät on ikkunanpesun aikaa
Kerro parhaat vinkkisi ja voita Kärcher-ikkunapesuri!

Ikkunat kannattaa pestä vähintään kerran vuodessa. Tämä pätee myös Tiimin asentamiin kotimaisiin laatuikkunoihin. Kevät onkin oivallista aikaa tarttua tuumasta toimeen, sillä lisääntynyt auringonpaiste tulvii ihanasti sisälle.

Samalla aurinko tosin paljastaa kaiken ikkunoihin talven mittaan kertyneen lian ja pölyn. Tiesitkö, että likaiset ja harmaat ikkunat saattavat himmentää jopa 40 prosenttia ulkoa tulevasta auringonvalosta?

Olemme listanneet alle jokusen neuvon urakkaasi helpottamaan. Niiden lisäksi haluaisimme kuulla parhaat pesuvinkit juuri sinulta! Jaa meille ja muille käyttämäsi niksit, joilla tulee puhdasta jälkeä. Kaikkien osallistuneiden kesken arvontaan kaksi upeaa Kärcher-ikkunapesuria (arvo 69,95 euroa). Katso kilpailun säännöt.

Kilpailu on nyt päättynyt

Kiitos kaikille osallistuneille!

Meidän neuvomme

1. Pese sopivassa säässä

Jos aurinko paistaa suoraan pestävään lasiin ja lämmittää sitä, pesuaineliuos kuivuu helposti kesken pesemisen. Myös kova tuuli voi kuivattaa lasia. Peseminen hankaloituu ja lopputuloksesta tulee helposti sotkuinen.

2. Aloita kaihtimista, jatka sitten puitteisiin

Jos ikkunoihisi on asennettu sälekaihtimet, puhdista ne ensin imuroimalla tai pyyhkimällä kuivalla mikrokuituliinalla. Puhdista sitten ikkunoiden puitteet ja pielet sekä ikkunalauta. 

3. Käytä sopivasti pesuainetta, muista vaihtaa pesuvesi

Liiallinen pesuaineen käyttö saattaa jättää ikkunan pinnalle harmaan kalvon. Pesuvesi kannattaa muistaa myös vaihtaa aina välillä: puhdas vesi toimii paremmin kuin likainen. Vinkki: Ruokalusikallinen etikkaa pesuvedessä auttaa kirkastamaan lasit entistä paremmin.

4. Kuivaa lastalla, viimeistele sanomalehdellä

Pesun jälkeen ikkunat kannattaa kuivata lastalla tasaisin vaaka- tai pystyvedoin. Lähde liikkeelle toisesta reunasta ja siirry veto vedolta kohti toista reunaa. Mikäli lasiin jää kuivauksen jälkeen raitoja, niistä pääsee parhaiten eroon, kun hierot niitä rutatulla sanomalehtimytyllä.

Teidän vinkkinne

Fairya pikkuisen isoon määrään lämmintä vettä. Nopea pyyhkiminen rätillä ja yhdellä kiertävällä liikkeellä tapahtuva kuivaus lastalla. Jos rajoja näkyvissä, niin hinkkaus rutistetulla sanomalehtipaperilla.

Arska

Vanhat t-paidat toimii hyvin pesurättinä

McQuade

Ain laulain ikkunapesutyösi tee.

Hemu

Miljoonasateen 506 ikkunaa on erittäin motivoiva musiikkikappale ikkunanpesuun. Ain laulain työtäs tee.

Vissy

Huomauta vaimolle muutama kerta likaisista ikkunoista, niin kyllä ne puhdistuu kuin itsekseen.

Mr. Oborin

Hyvät pesuvälineet ja lasol/etikka pesuveteen.

Merkku

Vettä, pesuainetta ja etikkaa. Ja hyvät välineet.

artemis

Laita miehesi pesemään ikkunat 😉

Janatuinen

Laitan aina vähän käsitiskiainetta ja etikkaa pesuveteen, lastalla viimeistelen ja kirkasta tulee

Minä