Ikkuna-asennukset

Uudet ikkunat paransivat elämänlaatua

Wärrien ison maalaistalon uusista ikkunoista on monenlaista iloa: ikkunoiden peseminen on helpompaa, talon ulkonäkö koheni ja jopa ilmanvaihto parani.

Jaakko ja Leena Wärri rakennuttivat perheelleen talon Euran Honkilahdelle vuonna 1985. Siitä lähtien he ovat viihtyneet seudun kauniissa maalaismaisemassa.

Tällä hetkellä pariskunta asuu isoa maalaistaloa kahdestaan, kun perheen kolme lasta ovat jo lähteneet maailmalle.

Wärrit ovat kiintyneitä itse rakentamaansa taloon. Yksi asia rakkaassa kotitalossa kuitenkin muuttui peruuttamattomasti lokakuussa 2021: talon alkuperäiset ruskeat ja petsatut ikkunat saivat väistyä uusien tieltä.

”Kun silloin vuonna 1984 ryhdyttiin rakentamaan tätä meidän taloa, yritimme tietysti säästää kaikessa, missä vain pystyimme. Petsatut ruskeat ikkunat olivat halvempi vaihtoehto ja myös aikakauden jonkinlainen standardi, joten päädyimme silloin niihin”, Leena Wärri kertoo.

Pitkään mielessä muhinut ajatus ikkunoiden vaihtamisesta kypsyi päätökseksi lopulta yhdessä hetkessä elokuussa 2021, kun Leena jälleen kerran ikkunoita pestessään totesi, kuinka epäkäytännöllisiksi talon alkuperäiset ikkunat olivat käyneet.

”Vanhoissa ikkunoissa oli yksittäisiä pintoja lähes 140 kappaletta. Tuntui, että aina joku ikkunoista oli peruuttamattomasti jumissa. Lisäksi viime vuosina huomasin, että ikkunapuitteista alkoi pesuveden mukana irrota petsiä, eikä niitä petsiraitoja saanut pesemällä pois”, Leena muistelee.

”Leenalla siinä ikkunoita pestessään paloi pinna! Minä sanoin sitten siihen, että pyydetäänpä tarjoukset ikkunafirmoilta saman tien”, muistelee hänen miehensä Jaakko.

Tiimi-ikkuna tuli nopeasti apuun

Wärrit saivat viikon sisällä viisi-kuusi tarjousta eri palveluntarjoajilta. Tiimi-Ikkunan ripeys ja selkeä näkemys asennustehtävästä vakuuttivat Jaakon ja Leenan nopeasti.

”Ensimmäinen yhteydenotto tuli Tiimi-ikkunalta. Tiimin kaverit myös ehtivät parin päivän sisällä tänne paikan päälle katsomaan potentiaalista työkohdetta”, Jaakko kertoo.

”Hyvä tuttavamme oli teettänyt uudet ikkunat Tiimillä aiemmin. Hänen positiivinen kokemuksensa Tiimin osaamisesta sai osaltaan myös meidät vakuuttuneiksi. Lisäksi Tiimin tarjous oli kilpailukykyinen”, Jaakko toteaa.

Asentajien ripeys teki vaikutuksen

Lokakuun lopussa, kun Wärrit ovat katselleet kaksi viikkoa pihamaansa elämää uusien ikkunoiden läpi, he toteavat yksimielisesti, että uudet ikkunat ovat parantaneet arkea monin tavoin.

Ensinnäkin talon yksittäisten ikkunaruutujen määrä on vähentynyt 140:stä 80:een, mikä tekee pesu-urakasta inhimillisemmän. Toisin kuin vanhat ikkunat, uudet ikkunat myös aukeavat vaivattomasti.

Toiseksi, uudet ikkunat ovat kohentaneet koko talon olemusta sekä sisältä että ulkoa.

”Kun saatiin tummat ikkunanpuitteet pois ja vaaleat tilalle, koko talo tuntuu valoisammalta”, Leena kehuu.

”Ikkunoiden puitelaudoissa on nyt enemmän leveyttä, minkä ansiosta talon ulkonäkökin on entisestään kohentunut”, Jaakko jatkaa.

Kolmanneksi jopa talon ilmanvaihto on parantunut.

”Myös lämpötalouden kannalta uudet ikkunat ovat toimivat, sillä nyt ikkunoissa on tuuletusaukot, joihin saa kiinnitettyä vaikkapa hyttysverhot.”

Asennuksen aikana Wärrit yllättyivät iloisesti Tiimi-ikkunoiden asentajien ripeästä työskentelystä. Asian huomasivat muutkin kyläläiset.

”Eräs naapurimme tuli katsomaan asennusta. Hän totesi, ettei ole koskaan kateellinen kenellekään mistään, mutta ’noille asentajille voisin melkein olla, sillä harvoin pääsee todistamaan noin nopeaa ja ammattitaitoista työskentelyä’.”

Tilaa ilmainen arviokäynti

Tilaa tästä ilmainen ja vaivaton arviokäynti. Teemme sinulle tarjouksen, kun olemme ensin mitanneet asennuskohteen sekä suunnitelleet mahdollisen remontin huolellisesti.