Miksi ikkunat huurtuvat? Näin ratkaiset yleisen ongelman

Ikkunoiden huurtuminen on yleinen ongelma, johon on monia syitä. Huurtumista voi tapahtua ikkunan ulko-, väli- ja sisäpinnoilla ja sen taustalla on kosteuden kondensoituminen. Kondensoitumisella tarkoitetaan kosteuden tiivistymistä erilaisille pinnoille esimerkiksi huurteena tai pisaroina. Erityisen yleistä se on keväisin ja syksyisin, kun lämpötilat vaihtelevat nopeasti.

Ikkunan ulkopinnan huurtuminen on yleistynyt ikkunoiden lämmöneristävyyden parantuessa. Monet nykyaikaiset ikkunat eristävät lämpöä – ja säästävät energiaa – niin tehokkaasti, ettei niiden ulkopinta lämpene. Kun aurinko alkaa aamulla lämmittää ilmaa, muodostuu yöllä jäähtyneen ikkunan ulkopintaan kondenssia ja huurretta. Tämä ongelma voidaan ratkaista käyttämällä pinnoitettua lasia.

Myös ikkunoiden välipinnat voivat huurtua, jos huoneessa vallitsee ylipaine. Ylipaineisen huoneen lämmin ja kostea ilma tunkeutuu välipinnoille tiivisteiden välistä tai helojen asennustyöstöistä. Tiiveinkään ikkuna ei pidättele ylipainetta täysin, ja siksi on tärkeää huolehtia huoneiston riittävästä ilmanpoistosta. Kun ilma liikkuu huoneistossa, ikkunat pysyvät kirkkaina.

Sisäpintojen huurtumista voi tapahtua, kun ulkona vallitsee korkea pakkanen. Lämmin ja kostea sisäilma kohtaa kylmän ikkunan sisäpinnalla ja syntyvä kosteus tiivistyy ikkunan pinnalle. Ilmiö on sama, kuin ulkopintojen huurtuessa – sisäpinnan huurtumisen aiheuttaa heikommin lämpöä eristävä ikkunalasi. Huoneen lämpötilan säätäminen voi auttaa, mutta ikkunat kannattaa uusia.

Entä miten ikkunoiden huurtumista voidaan vähentää? Me suosittelemme vaihtamaan ikkunat laadukkaisiin, huurtumattomiin ikkunoihin. Kaikkiin Tiimi-ikkunoihin kuuluu vakiona huurtumaton Anti-Fog-lasitus, jonka säänkesto on erinomainen. Lisäksi ikkunoiden selektiivipinnoite auttaa nappaamaan auringon säteet talteen ja tasaa lämpötilan vaihtelua.

Lisätietoa huurtumattomista ikkunoista saat alueesi myyntiedustajalta!

Tilaa ilmainen arviokäynti